Een mooi dakraam is er in vele verschillende vormen en maten. Ook kan het dakraam van verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Zo wordt er hout en kunststof gebruikt als basis om de kozijnen van het dakraam te maken. Het ene materiaal heeft zo zijn eigen voordelen dan het andere en andersom. Zo is hout een stuk goedkoper dan kunststof. Kunststof is daarentegen onderhoudsarm. Ook kent kunststof een langere garantieperiode dan hout. Hoe zit het eigenlijk met het dakraam isolatievermogen van materialen?

Hout of kunststof?

Je kunt kiezen voor een houten dakraam, maar ook voor een kunststof dakraam. Een houten dakraam kent een minder goede isolerende werking dan een kunststof kozijn. Dit komt omdat het kunststof kozijn lucht bevat.

Hoeveel lagen glas komen er in het dakraam?

Als je een dakraam kiest dan kun je tegenwoordig kiezen voor een dakraam met meerdere lagen glas. Dubbelglas is eigenlijk de standaard. Nu kan men echter ook driedubbel krijgen en is er een dakraam met maar liefst vier lagen glas. Hierdoor is het mogelijk om een nog beter isolerend dakraam te krijgen.

Isolatie voor je portemonnee en het milieu

Het is belangrijk om je huis goed te isoleren. Het zorgt ervoor dat de warmte niet zomaar uit je huis verdwijnt. Ook zorgt het voor een besparing op je energierekening, omdat je minder stookkosten maakt Als bonus zorgt het ook nog eens ervoor dat er minder uitstoot van CO2 zal zijn.