Heb je ook zo’n donkere zolder? En zou je willen dat het er luchtiger zou zijn dan nu? Dan is een dakraam hellend dak een oplossing voor je probleem. Een dakraam hellend dak is een effectieve manier om meer daglicht te krijgen en je woongenot te verhogen. Door te kiezen voor een goed isolerend dakraam hellend dak zal je ook geen isolatiekracht verliezen. Dat is natuurlijk wel een groot voordeel.

Maximaal licht met een dakraam hellend dak

Doordat het dakraam hellend dak in een schuine hoek zal zijn krijg je 50 procent meer daglicht op je zolder dan wanneer het raam verticaal geplaatst zou zijn. Zeker als de zolder al hoog genoeg is, is het daarom niet nodig om voor een dure dakkapel te kiezen. Een dakkapel echter zal voor de extra kosten wel meer leefruimte zorgen.

Een dakraam hellend dak zelf plaatsen?

Voor de doorgewinterde klusser is het mogelijk om een dakraam hellend dak zelf te plaatsen. Als de dakconstructie echter moet worden aangepast is het beter om een vakman in te schakelen. En ook als je twijfelt of je de klus wel kunt klaren is het beter om een specialist erbij te halen. Je kunt dan met een gerust hart zien het dakraam waterdicht wordt geplaatst en perfect wordt afgewerkt.

Een dakraam hellend dak duur?

De prijzen voor een dakraam hellend dak lopen uiteen. Vooral de grootte van een dakraam zal de prijs bepalen. Daarnaast speelt de isolerende waarde van het dakraam hellend dak een grote rol in de uiteindelijke prijs. Er zijn echter al mogelijkheden onder de duizend euro.