Een mooi dakraam komt het beste tot zijn recht als het zo hoog mogelijk geplaatst is. Dit komt omdat het dakraam dan meer licht kan doorlaten. Een dakraam zorgt naast volop licht ook nog eens veel verse lucht. Het raam open en dicht doen voor die frisse lucht kan echter een probleem zijn als het dakraam zo hoog zit. Gelukkig hebben ze een dakraam bediening mogelijk gemaakt. Er zijn volop verschillende mogelijkheden. Laten we de mogelijkheden bespreken.

Een handmatige dakraam bediening

Een dakraam is gemakkelijk en goed te bedienen met de hand. Je kunt dit doen met de hulp van een koordbediening, maar ook met de hulp van een bedieningsstang of stok. Hierdoor kun je het dakraam open zetten en ook weer sluiten.

Een elektrische bediening van het dakraam

Als je dakraam nog gemonteerd moet worden dan kun je kiezen voor een elektrisch dakraam bediening. Denk hierbij aan een bediening via het netstroom of zelfs met zonne-energie. Het dakraam kun je ook nog uitbreiden met een regensensor en een afstandsbediening. Zo krijg je dus een hele luxe dakraam. Een mooi dakraam met al deze luxe is eigenlijk moeilijk te weerstaan.

Kies voor een goede bediening van je dakraam!

Als je vooraf al weet dat het dakraam te hoog komt te zitten dan kun je het beste direct bij de aanschaf van het dakraam kiezen voor een goede bediening ervan. Vooral de elektrische bediening van het dakraam is achteraf moeilijker in te bouwen. Kies er dus direct voor als je het dakraam wilt gaan plaatsen.