Als je kiest voor een dakkapel dan doe je dit vaak om extra ruimte te krijgen op je zolder. Je wilt een extra kamer realiseren. Echter hoeveel ruimte levert een dakkapel je nu daadwerkelijk op? Hoe kun je snel berekenen wat je aan ruimte gaat winnen?

De drie belangrijke factoren

Als je de (extra) ruimte wilt berekenen als je een dakkapel neemt dan ben je afhankelijk van drie factoren. De eerste is de hellingshoek, dan de breedte en ook de hoogte van de dakkapel. De hellingshoek geeft aan hoe stijl (of flauw) het dak loopt. Hoe lager deze is hoe meer ruimte je zult krijgen op zolder.

Een voorbeeld

Als je een dakkapel neemt van twee meter breed en je hebt een dak met een hellingshoek van 30 graden (een flauw dak) dan zal je rond de 5 vierkante meter aan extra ruimte krijgen op je zolder. Is de hellingshoek hoger, bijvoorbeeld 45 graden, dan is de ruimte winst minder. Een dakkapel van vier meter breed zal dan 6 vierkante meter aan ruimte opleveren op de zolder.

Jouw ruimtewinst met een dakkapel?

Als je zelf wilt weten hoeveel ruimtewinst je hebt dan kun je het beste een adviseur langs laten komen. Hij (of zij) zal dan exact kunnen uitrekenen wat de ruimtewinst is voor jouw zolder met een dakkapel.

Zie ook deze dakkapel pagina’s:

Dakkapel
Dakkapel bouwvergunning
Dakkapel specialist
Dakkapel keurmerken
Dakkapel garanties
Dakkapel voorbeelden
Duurzame dakkapel
Dakkapel opties
Dakkapel kosten
Dakkapel prijzen
Dakkapel tarieven
Dakkapel verzekering
Dakkapel bouwsubsidie
Dakkapel offertes