Een mooie dakkapel op je dak is ware aanwinst voor je huis. Je krijgt meer ruimte in huis en de waarde van je woning zal omhoog gaan. Als je naast een mooie dakkapel ook een duurzame dakkapel wilt hebben dan is het belangrijk om voor de juiste bouwmaterialen te kiezen. De kosten van een duurzame dakkapel liggen wat hoger dan bij een normale dakkapel. Het is belangrijk om hier ook rekening mee te houden.

Wat kost een duurzame dakkapel?

Als je een duurzame dakkapel wilt hebben dan wordt er gebruik gemaakt van andere materialen. Doordat deze duurder zijn dan het normale hout of het kunststof zal je rond de 1.000 euro meer kwijt zijn voor een normale dakkapel. Natuurlijk kan een adviseur je een exacte prijsopgave geven voor jouw duurzame dakkapel.

De duurzame materialen voor een dakkapel

Als je kiest voor een duurzame houten dakkapel dan zal je voor FSC of PEFC hout moeten kiezen. Dit is duurzaam hout. Het belangrijkste van deze keurmerken is, dat het aantal bomen dat wordt gekapt ook worden geplant (FSC). Bij de PEFC wordt hout gebruikt welke uit minimaal 70 procent gerecycled hout bestaat.

Je kunt bij een duurzame dakkapel ook gebruik maken van kunststof. Het kunststof zal gerecycled zijn en is daardoor milieuvriendelijker. Doordat kunststof goed isoleert helpt het ook nog eens om minder energie te verstoken. Daarnaast heeft het ook een lange levensduur van rond de 50 jaar.

Kies een lokaal bedrijf!

Als je de duurzame dakkapel echt duurzaam en milieuvriendelijk wilt maken dan kies je natuurlijk voor een lokale vakman. Er zullen geen brandstofkosten zijn om van de ene kant van het land naar de andere kant van het land te reizen. En dat is beter voor het milieu en je duurzame dakkapel.

Dakkapel offertes in je regio vergelijken…

– Vergelijken is geadviseerd door diverse instanties
– Je krijgt gratis advies en uitleg
– Je kunt maximaal 36% op de kosten besparen

Lokale dakkapel leveranciers kiezen?

> Een lokale leverancier kan je prima op weg helpen
> Snelle reactietijd voor het geval er problemen met je dak zijn
> Je krijgt bij lokale bedrijven vaak extra service
> Contacteer daarom vandaag nog bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook deze dakkapel aandachtspunten:

Dakkapel kopen
Dakkapel voordelen
Dakkapel nadelen
Dakkapel plaatsen
Dakkapel vergunning
Dakkapel tips
Dakkapel valkuilen