Als je een dakkapel op je dak wilt hebben dan is het een legitieme vraag of je een bouwvergunning nodig hebt of niet. In Nederland heb je voor veel zaken een bouwvergunning nodig. Je kunt in Nederland niet zomaar gaan verbouwen of een huis gaan bouwen. Als je een dakkapel wilt plaatsen dan kun je het beste bij je gemeente informeren welke regels ze rondom de dakkapel bouwvergunning hanteren.

De drie mogelijkheden van een dakkapel bouwvergunning

Er zijn drie plaatsen waar een dakkapel kan komen. En gerelateerd daaraan heb je wel of geen dakkapel bouwvergunning nodig. Een dakkapel aan de achterkant van het huis heeft in de meeste gemeentes geen bouwvergunning nodig. Vaak gelden er wel specifieke regels om hieraan te voldoen.

Plaats je de dakkapel aan de voorkant van je huis dan heb je zo goed als altijd een bouwvergunning nodig. Komt de dakkapel aan de zijkant van je huis dan is de kans dat je een bouwvergunning nodig hebt soms aanwezig en soms ook niet.

Wanneer moet je een dakkapel bouwvergunning aanvragen?

Als de dakkapel hoger is dan meter 75 dan is een aanvraag dakkapel bouwvergunning noodzakelijk. Een dakkapel bouwvergunning is altijd nodig als het gaat om een vakantiehuis of een woon keet. Ook als je nog aan het bouwen bent met een nieuwe woning is het nodig om een bouwvergunning voor de dakkapel aan te vragen.

Een dakkapel vergunning is altijd nodig als je een dakkapel wilt plaatsen die hoger is dan 1 meter 75. Ook als je een dakkapel met schuin dak wilt, is een dakkapel vergunning een eis. Als je in een monumentaal pand woont moet je ook een vergunning aanvragen. Daarnaast is het nodig als je dakkapel geen plat dak heeft of wanneer je in een beschermd dorps- of stadsgezicht woont.

Dakkapel offertes in je regio vergelijken…

– Vergelijken is geadviseerd door diverse instanties
– Je krijgt gratis advies en uitleg
– Je kunt maximaal 36% op de kosten besparen

Lokale dakkapel leveranciers kiezen?

> Een lokale leverancier kan je prima op weg helpen
> Snelle reactietijd voor het geval er problemen met je dak zijn
> Je krijgt bij lokale bedrijven vaak extra service
> Contacteer daarom vandaag nog bedrijven door offertes op te vragen

Bekijk ook de volgende pagina’s die gaan over dakkapellen en toebehoren

Dakkapel
Dakkapel bouwvergunning
Dakkapel specialist
Dakkapel keurmerken
Dakkapel garanties
Dakkapel voorbeelden
Duurzame dakkapel
Dakkapel opties
Dakkapel kopen
Dakkapel voordelen
Dakkapel levensduur
Dakkapel renovatie
Dakkapel problemen
Dakkapel schilderen
Dakkapel schoonmaken