Wat is een badkamer nu zonder badkamer vloertegels? Je kunt het je niet voorstellen en je zal er ook niet voor kiezen. Het maakt niet uit of de badkamer groot of klein is en of het budget laag, middelmatig of zeer hoog is. Je kunt kiezen uit tal van verschillende soorten badkamer vloertegels. Zo zijn er grote en kleine tegels, rechthoekige en vierkante. Daarnaast zijn de tegels van verschillende materialen gemaakt. Zo kun je dus een badkamer vloertegel kiezen welke jij ook echt mooi vind en waar je heerlijk met je blote voeten overheen kunt lopen.

Voor welke badkamer vloertegels kies jij?

Er is volop keuze. Er zijn mooie badkamer vloertegels te verkrijgen waar je volop van kunt genieten. Het is goed om te kijken welke materialen nodig zijn om de tegels op een mooie en ook goede manier te plaatsen. Een vakman kan je hier natuurlijk bij adviseren.

Hoe ga je de badkamer vloertegels leggen?

Naast het soort badkamer vloertegel is het ook belangrijk om na te denken hoe je de badkamer vloertegel wilt gaan plaatsen. Mag het een wild verband zijn? Of wil je liever dat de vloertegels diagonaal komen te liggen in je badkamer? Door te kiezen voor de juiste manier van leggen kun je een tegen nog mooier uit laten komen. En dat is natuurlijk wel een plus.

Kies een veilige badkamer vloertegel!

Het is mogelijk overbodig om te melden, maar het is belangrijk om een veilige badkamer vloertegel te kiezen. Kies voor een badkamer vloertegel die niet te glad wordt als het vochtig wordt. Natuurlijk hebben de meeste fabrikanten hier al goed over nagedacht, maar het is verstandig om hier bij stil te staan. Je wilt natuurlijk niet onderuit glijden in je eigen badkamer.

Waarom voor vloertegels kiezen?
Vloertegels is een perfecte keuze voor de vloer van je huis om een aantal redenen. Ten eerste hebben vloertegels een ontzettend lange levensduur. Ze beschadigen niet makkelijk en genieten zodoende ongeveer de langste levensduur van alle vloersoorten. Vloertegels hebben ook vrijwel geen onderhoud nodig in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout of vloerbedekking.

Een ander voordeel van vloertegels is dat deze makkelijk schoon te maken zijn en is dus daarom enorm hygiënisch. Vooral in een huis waar mensen met allergieën wonen zijn vloertegels daarom de ideale oplossing. Kortom, vloertegels zijn in veel gevallen de ideale keuze en tevens zijn ze enorm veel waarde voor je geld doordat een vloer met vloertegels een lange levensduur beschonken is. In deze velen jaren zal een tegelvloer er ook altijd tip top uit blijven zien.
Vloertegels leggen

Kan ik vloertegels zelf leggen of kan ik dit beter laten leggen?
Het leggen van vloertegels is een erg specialistische taak. Het allerbelangrijkste bij het leggen van een tegelvloer is dat deze compleet vlak wordt gelegd. Er zijn drie manieren om een tegelvloer te leggen. Tegels in specie of mortel leggen of de tegels lijmen. De laatste manier van tegels leggen, waarbij de tegels gelijmd worden, zou je in principe zelf kunnen doen. Wel is het hierbij zeer belangrijk dat de ondergrond waarop gewerkt wordt al volkomen egaal en vlak is. Is dit niet het geval dan moeten de tegels op ofwel specie of mortel worden gelegd. Deze laatste twee manieren van vloertegels leggen kan je beter aan een professionele tegelzetter overlaten. Eigenlijk is het aan te raden om het leggen van een tegelvoer altijd aan een professionele tegelzetter over te laten. Op die manier ben je namelijk verzekerd van een optimale tegelvloer.