Een wc of water closet of toilet is een van de essentiële onderdelen van iedere woning. Het scheidt ons van de dieren wordt weleens gezegd. De wc is een pot met een verbinding met het riool. En er zijn verschillende soorten badkamer wc’s waar je uit kunt kiezen. Het is heerlijk om een fijne badkamer wc te hebben. Je bent er iedere dag toch een paar keer! Dus je kunt net zo goed kiezen voor een mooie wc. Er zijn volop badkamer wc’s waar je uit kunt kiezen.

Een van de badkamer wc’s: de wandcloset

Een wandcloset is een hangende of zwevende toiletpot. Het waterreservoir is mooi achter de wand weggewerkt en kan eenvoudig bediend worden. Op de wc pot zit natuurlijk een toiletbril. Het grote voordeel is dat de badkamer gemakkelijk is schoon te maken.

De staande toilet

In tegenstelling tot de wandcloset staat deze wc pot op de vloer. Er is een hangend water reservoir welke vaak hoog hangt. Het is ook mogelijk dat de water reservoirs lager zijn en net achter de toiletbril zitten.

Een mooie badkamer!

Om te zorgen dat het toilet niet alleen goed werkt, maar ook nog past binnen de badkamer kun je zelf een wc uitkiezen. Je kunt voor de kleur kiezen, het merk en ook de afwerking. Zo zijn er vierkante badkamer wc’s, ronde badkamer wc’s en ook tal van andere vormen. Qua kleuren zal je vaak wit en crème zien. Er zijn echter nog tal van andere kleuren te vinden.
Een mooie badkamer wc, zorgt voor een mooie badkamer!