Als je badkamer niet meer is wat je ervan verwacht of als er regelmatig kleine probleempjes zijn dan is het tijd om te kiezen voor een nieuwe badkamer. Of ga je de badkamer renoveren? Het is natuurlijk belangrijk om iedere ochtend volop te genieten van een warme douche. Zeker als het weer wat kouder en killer wordt is een warme douche heerlijk. In de zomer mag het natuurlijk wel wat koeler.

Een goede badkamer is van groot belang. Het is dus een keuze om de badkamer te renoveren of nieuwe badkamer te kiezen.

Wat is het verschil?

Als je een badkamer gaat renoveren dan zal je kleine cosmetische veranderingen gaan maken. Een badkamer renovatie is bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe badkamertegels. Ook kun je kiezen voor een andere douche of een ander bad. Misschien wil je het plafond verlagen of andere verlichting plaatsen? Ook dat valt onder het renoveren van een badkamer.

Kiezen voor een nieuwe badkamer is veel ingrijpender. Alles wordt dan veranderd en de indeling zal na de badkamer verbouwing ook compleet anders zijn dan voorheen. Leidingen moeten worden verlegd en soms moeten er nieuwe wanden geplaatst worden. Je krijgt echt compleet een nieuwe badkamer.

Een specialist inschakelen of niet bij het renoveren of nieuwe badkamer?

Als je kiest voor het renoveren van je badkamer en ook als je ervoor kiest om een nieuwe badkamer te maken is het verstandig om te kiezen voor een vakman. Een vakman zal je helpen om de juiste keuzes te maken. Belangrijker is dat de vakman kwaliteit zal leveren en de klus binnen de gestelde termijn zal klaren. Zo kun je weer snel en heerlijk genieten van het frissen water in je badkamer.