Een bidet is van oorsprong Frans. Het is daarom ook niet zo vreemd, dat bidet een Frans woord is. Het lijkt op een toilet, maar is veel lager aan de grond gelegen. Het kent ook een onderdeel waaruit het water omhoog komt. Een bidet is om de kont en uitwendige geslachtsorganen mee schoon te maken. Bidet betekent in het Frans pony en in het oud Frans betekent het draven. Doordat men schrijlings op een bidet plaatsneemt is voor deze naam gekozen. Het lijkt alsof je op een pony aan het rijden bent. Een Franse meubelmaker heeft de bidet aan het einde van de zeventiende eeuw uitgevonden. De uitvinder is onbekend, maar men denkt dat hij een meubelmaker van de Franse Koninklijke familie is geweest.

Onbekend met een badkamer bidet?

Er zijn volop mogelijkheden om de badkamer bidet te gebruiken op een verkeerde manier. Als je niet bekend bent met een badkamer bidet dan kun je denken dat het een toilet is. Ook is het mogelijk om de bidet te verwarren met een urinoir. En in sommige gevallen denkt men dat het zelfs een drinkfontein is. Dat laatste is natuurlijk wel wat pijnlijk.

Volop keuze aan badkamer bidets

Het is goed om te weten dat er tal van verschillende soorten bidets zijn. Zo kun je bidets kiezen met een kraan of twee, zijn er verschillende kleuren en ook verschillende vormen. Kies een bidet welke bij jouw badkamer past.