Als je asbest wilt laten verwijderen dan is het slim om te beginnen met een asbest inventarisatie. Door een indicatie te krijgen van hoeveel asbest er aanwezig is en waar is het mogelijk om te ontdekken wat de kosten zijn van het verwijderen van het asbest. Een asbestverwijderingsbedrijf zal hier vaak als eerst mee beginnen. Als er namelijk geen asbest inventarisatie is, dan is het onbekend wat er precies moet gebeuren.

Waarom asbest verwijderen?

Als je een asbest inventarisatie laat uitvoeren dan zal je vaak wel weten dat asbest erg gevaarlijk is voor de gezondheid. Asbest en vooral de stofdeeltjes van asbest kunnen in de longen terecht komen. Door de structuur en samenstelling blijven ze in de longen zitten. Het is ongezond en kan uiteindelijk longkanker veroorzaken. Het is dus beter om de asbest te laten verwijderen. Om dit te laten doen is een asbest inventarisatie van belang.

Een goede asbest inventarisatie is het halve werk!

Door vooraf duidelijk in kaart te hebben gebracht wat er allemaal moet gaan gebeuren is het gemakkelijker om het asbest op de juiste manier te verwijderen. Ontdek de mogelijkheden om een goede asbestverwijdering te realiseren.

Wat kost een asbest inventarisatie?

De kosten van de asbest inventarisatie is vaak opgenomen in het totale pakket om het asbest te verwijderen. Hierdoor hoef je je eigenlijk geen zorgen te maken over deze kosten.