Als je jouw woning gaat verbouwen kan het mogelijk zijn dat het nodig is om een vergunning aan te vragen. Het beste kun je dit navragen bij de gemeente waarin je woont. Ze hebben vast en zeker een bouwloket waar je terecht kunt met je vragen. Zeker als er een aanbouw komt of een verandering van de woning aan de straatzijde dan zal je een vergunning moeten aanvragen. Een medewerker van de afdeling bouwvergunning kan je hier echter goed over informeren. Ook een aannemer vergunningen zal je precies kunnen vertellen of het wel of niet nodig is om een aanvraag in te dienen bij de bouw afdeling van je gemeente.

De helpende hand van een aannemer vergunningen expertise

Eigenlijk weet iedere aannemer wel het nodige rondom vergunningen als je een woning gaat verbouwen. Het is echter zo dat de ene aannemer beter zijn weg kent bij een gemeente en bij de overheid om de vergunningen ook daadwerkelijk snel te verkrijgen. Niet altijd is snelheid gewenst, maar het is natuurlijk wel fijn als er binnen no time een vergunning in je brievenbus valt. Of niet?

Bouwleges bij een vergunning

Als je een vergunning aanvraagt dan zal je ook bouwleges moeten betalen. Leges is een mooi woord voor de rekening die je van de gemeente krijgt. Het frappante is dat iedere gemeente haar eigen tarieven mag hanteren. Hierdoor kan een aanvraag van een bouwvergunning in het Oosten van het land veel duurder zijn dan een aanvraag in het Westen van het land. Zelfs twee plaatsen die hemelsbreed tien kilometer van elkaar afliggen kunnen grote verschillen tonen. Een aannemer vergunningen kan je precies vertellen hoe het in jouw gemeente is gesteld met de kosten van de bouwleges.