Een aannemer kan vele verschillende werkzaamheden doen in een huis. Er zijn aannemersbedrijven welke zich hier volledig op richten. Ook richten ze zich op renovaties of doen alleen maar nieuwbouw. Een aannemer kan alle werkzaamheden overzien en verzorgen. Vaak wordt er op basis van een compleet project een totaalprijs afgesproken. Alles wordt vastgelegd in een offerte.

Het is ook mogelijk dat de aannemer uurloon neemt omdat de werkzaamheden erg beperkt zijn of omdat het onduidelijk is hoeveel werk de klus exact is.

Wat is het aannemer uurloon?

Het is natuurlijk altijd goed om te weten wat het uurloon aannemer is. Wat rekent een aannemersbedrijf en komt het overeen met de uiteindelijke prijs? Op het moment is in Nederland het gemiddelde aannemer uurloon 30 tot 50 euro. Het aannemer uurloon is sterk afhankelijk van de locatie. Zo is het uurloon hoger in de Randstad dan in de rest van het land.

Er is meer dan het aannemer uurloon

Het is natuurlijk verstandig om op de kosten te letten. Echter als je een aannemer per uur betaald dan is het ook goed om te weten hoe snel hij werkt. Een aannemer welke niet zo snel werkt zal uiteindelijk duurder zijn dan een aannemer welke sneller werkt en meer per uur vraagt dan de eerste. Ook is de kwaliteit natuurlijk van groot belang. Als je weinig betaald en je krijgt minder goed werk, dan ben je uiteindelijk vaak duurder uit dan je had verwacht.