Een aannemersbedrijf kan tal van verschillende werkzaamheden uitvoeren. Ze kunnen een badkamer, keuken of woonkamer verbouwen tot een complete verdieping op je huis bouwen of een gehele woning. Ook voor het renoveren van een woning ben je bij een aannemersbedrijf aan het juiste adres. En voor alle verschillende werkzaamheden heeft een aannemer prijzen. De prijzen worden vaak uiteengezet in materiaalkosten en loonkosten. In een offerte wordt er vaak een complete prijs genoemd voor het hele bedrag.

Vaste aannemer prijzen?

Als er een vaste prijs is afgesproken dan is er ook een compleet overzicht van alle aannemer kosten. Het aannemersbedrijf kan zo de prijs achteraf niet verhogen. Als de aannemer prijzen gebaseerd zijn op een richtprijs dan kunnen de totale kosten tien procent afwijken. Indien de totale aannemer prijzen meer dan tien procent afwijken dan zal het aannemersbedrijf je hier op tijd van op de hoogte stellen.

Aannemer prijzen per uur

Een laatste mogelijkheid is dat je het aannemersbedrijf per uur betaald. Als de klus niet zo groot is of als het erg onduidelijk is hoeveel werk het is dan kan de aannemer je een rekening op basis van het aantal uren dat hij heeft gewerkt sturen. Reken hierbij op een uurtarief van de aannemer van 30 tot 50 euro.

Vergelijk de aannemer prijzen!

Het is verstandig om meerdere offertes op te vragen van verschillende aannemersbedrijven. Vergelijk ze goed en let naast de prijs ook op de kwaliteit van de aannemer en de materialen.