Natuurlijk zijn er ook nadelen te noemen om geen aannemersbedrijf in te schakelen. Alles heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het grootste nadeel van het inschakelen van een aannemer zal voor veel mensen het betalen van de rekening zijn. Zeker als je het gevoel hebt dat je veel werkzaamheden ook zelf had kunnen doen. Door zelf een verbouwing in je huis te doen bespaar je veel geldt aan uurloon voor de vakmensen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere nadelen.

Een aannemersbedrijf neemt de controle over

Zeker voor mensen die graag de touwtjes in handen hebben is het vervelend om alles aan een aannemer over te laten. Het is vaak ook de vraag of de aannemer de andere dag nog wel terug komt. Zal de aannemer nog wel weer komen om de klus af te maken?

Onduidelijkheid over de werkzaamheden en de kosten

Een ander nadeel van een aannemer kan zijn dat er aan het einde van de rit onduidelijkheid is over de kosten en de uitgevoerde werkzaamheden. Als je niet alles duidelijk op papier hebt staan dan kunnen er vraagtekens gezet worden bij kosten rondom meerwerk. Voorkom dit door vooraf alles goed op papier te zetten.

De planning wordt niet nageleefd!

Ook bestaat het gevaar dat een aannemersbedrijf een andere klus krijgt en de werkzaamheden bij jou op een laag pitje zet. Dit moet je natuurlijk koste wat kost voorkomen! De beter betaalde klus mag geen voorrang krijgen op jouw werk! Maak hier goede afspraken over en zet ze zwart op wit.

Naast de verschillende nadelen van een aannemer zijn er trouwens ook volop voordelen om voor een goed aannemersbedrijf te kiezen.