Vaak zie je het op de televisie: malafide aannemers. Het is belangrijk om te zorgen dat jij niet op de televisie komt met een dramatisch verhaal waarbij een malafide aannemersbedrijf er met je geld vandoor is gegaan en jou in een rommel achterlaat. Malafide aannemers bestaan helaas nog steeds en vaak waarschuwen gemeenten en branche organisaties tegen malafide aannemers.

Doe een controle!

Controleer altijd of het aannemersbedrijf is ingeschreven bij de kamer van koophandel. Kijk ook of ze een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Twee zaken die een malafide aannemer natuurlijk ook geregeld kan hebben. Dus het is belangrijk om nog wat verder te kijken en dat is door te informeren naar referenties bij de aannemer. Een goed aannemersbedrijf zal je meerdere referenties kunnen geven. Een malafide aannemersbedrijf zal dit zeer waarschijnlijk niet kunnen. Of het gaat om nep referenties.

Niet uit de regio?

Wil je voorkomen dat je een slachtoffer wordt van malafide aannemers? Ga dan niet in zee met onbekende bedrijven van buiten de regio. Vraag vrienden en familie welke aannemersbedrijven ze kunnen aanraden.

Alles zwart op wit

Natuurlijk is het belangrijk om alle zaken zwart op wit te laten zetten. Op die manier weet je precies wat je mag verwachten van de makelaar. Klinkt het allemaal te mooi om waar te zijn? Dan kun je op je klompen aanvoelen dat er mogelijk wat mis is.

Colportage?!

Komen de aannemers bij je aan de deur bellen om te vragen voor werk? Dan kun je beter niet met ze in zee gaan. Hoe mooi het ook allemaal klinkt, een echte en goede aannemer heeft het te druk om belletje te drukken. Laat je niet verleiden! Kies zelf de aannemer waar je mee wilt werken en niet andersom. Voorkom vervelende situaties en sluit uit dat je met een malafide aannemer in contact komt, laat staan zaken gaat doen.