Als je een aannemersbedrijf in de arm neemt voor een verbouwing of een andere klus dan zal de aannemer je hiervoor een rekening sturen. De aannemer kosten zullen in een offerte van het aannemersbedrijf in een goed overzicht weer te vinden zijn. Een goed aannemersbedrijf zal de kosten goed gespecificeerd hebben. Vaak wordt gekeken naar het totaalbedrag van de offerte om dan een keuze te maken. Er zijn echter meer zaken dan alleen de aannemer kosten waar je op moet letten. Kijk naar het totaal en ga geen appels met peren vergelijken. Kwaliteit kost geld! Ook bij een aannemer. Het betekent echter niet dat een aannemersbedrijf duur hoeft te zijn.

De offerte van de aannemer

Het aannemersbedrijf zal je bezoeken om ter plaatse vast te stellen wat je wensen zijn. Op basis hiervan zal hij een offerte opmaken. In de offerte worden uitgebreide de verschillende aannemer kosten opgesomd. Daarnaast zal ook de opleverdatum worden genoemd, de garanties en eventuele meerkosten als je daar voor kiest.

Aannemer kosten vergelijken

Als je verschillende offertes hebt ontvangen van meerdere aannemersbedrijven dan kun je de aannemer kosten vergelijken. Het is niet vreemd dat er gemakkelijk een verschil van 20 procent tussen de verschillende offertes kan zitten. Let er wel op dat ook de BTW is opgenomen in de totale prijs van alle aannemer kosten.

Meerwerk aannemer kosten

Om op basis van een bouwtekening de exacte kosten te berekenen is een hele klus. Per onderdeel moet worden bekeken hoeveel materiaal en hoeveel tijd je nodig hebt. Soms is het voor een aannemer ook gokken. Zeker als het om een unieke verbouwing gaat. Hierom zal de aannemer ook kosten als meerwerk opnemen. Dit zijn kosten voor zaken welke niet in de offerte zijn opgenomen.
Constructiefouten, diefstal of ander van buiten komend onheil is voor rekening en risico van de aannemer.