Daar staan je dan in de winter. Je dak is ingezakt en het sneeuwwater sijpelt naar binnen. Het behang begint al los te laten en de vloerbedekking kun je wel weggooien. En je dacht nog wel dat je voor een super prijsje de woning had verbouwd in de zomer. Nu is het helaas mis en de aannemer is met de noorderzon vertrokken. Waar kun je nu nog terecht?
Had je maar een aannemer uitgekozen met een goed keurmerk. Een aannemersbedrijf met een keurmerk voor betrouwbare aannemers. Dan zat je nu niet in de problemen en hoefde je niet opnieuw de portemonnee te trekken. Het is pijnlijk maar waar.

Wat mag je verwachten van een keurmerk voor betrouwbare aannemers?

Als je met een aannemer in zee gaat welke is aangesloten bij een keurmerk voor betrouwbare aannemers dan mag je verwachten dat ze geen torenhoge aanbetaling vragen. Maximaal 30 procent is de limiet. Ook zullen alle werkzaamheden glashelder omschreven zijn in de offerte. Tevens zijn er geen vraagtekens over de uiteindelijke prijs en wat wel en geen meerwerk is. Natuurlijk mag de opleverdatum ook niet ontbreken.

Als de aannemer onverhoopt failliet zou gaan dan zal het keurmerk garanderen dat het werk ook daadwerkelijk afgemaakt wordt. Het kan dus niet zo zijn dat je halverwege de bouw met een half open woning op zoek moet naar een andere aannemer.

Wees verstandig

Voorkom vervelende situaties en kies voor een aannemersbedrijf welke ook is aangesloten bij een keurmerk organisatie. Ten eerste om aan te tonen dat ze vakkundig zijn en ten tweede om te zorgen dat je krijgt waar je voor betaald!