Als je een aannemer inschakelt om een uitbouw te maken, een grotere slaapkamer of een andere keuken of badkamer, dan is het goed om te kijken welke garanties je krijgt. Het is namelijk altijd een grote investering om een verbouwing te laten doen. En je wilt natuurlijk achteraf geen gebreken hebben waardoor je nogmaals moet gaan verbouwen of nog niet kunt genieten van je verbouwing.

Gebreken bij de bouw

Als er gebreken zijn ontstaan gedurende of na de bouw dan kun je altijd een beroep doen op het contract wat je met de aannemer hebt gesloten. Er is vaak een periode afgesproken waarin je hier nog een beroep op kunt doen na de oplevering. Er kunnen namelijk na de verbouwing zaken naar voren komen welke je eerst niet kon zien. Tijdens deze periode zal de aannemer als garantie op zijn werkzaamheden deze gebreken verhelpen. Vaak gaat het hier om een periode van een half jaar.

Is het echter een verborgen gebrek wat niet eerder ontdekt had kunnen worden dan is de aannemer hier de eerste vijf jaar nog aansprakelijk voor. En voor ernstige gebreken geldt een periode van twintig jaren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verzakking.

Aannemer garanties

Naast de aansprakelijkheid via het contract zijn er ook aannemer garanties. Er zijn verschillende garantie- en waarborg regelingen. Er zijn dan specifieke onderdelen welke onder de garantie vallen. Het is altijd belangrijk om in dat geval het gebrek zo snel mogelijk te melden. Zo voorkom je dat het erger wordt.