In Nederland zijn er een aantal aannemer brancheorganisaties. Er werken tienduizenden mensen in de bouw en voor aannemersbedrijven. Er zijn dus grote belangen te behartigen. Zeker als je weet hoeveel miljarden er omgaan in de bouw wereld. Deze belangen worden behartigd door de branche organisaties. Ook zorgen ze dat er meer en meer kennis in de bouwwereld komt en ook gedeeld wordt. In Nederland kennen we een aantal aannemer brancheorganisaties. Laten we er een paar bespreken.

Aannemer brancheorganisaties: Bouwgarant

Bouwgarant is een aannemer brancheorganisatie die in 1995 het levenslicht zag. Sinds 2002 is het ook een keurmerk. Een aangesloten aannemersbedrijf die het keurmerk draagt al dus zorgen voor goede kwaliteit. En bij problemen kun je aankloppen bij Bouwgarant. Bouwgarant heeft zelfs enkele garantieproducten ontwikkeld om de klanten nog beter te beschermen.
Een gebrek als bijvoorbeeld een slechte constructie of een aannemersbedrijf welke failliet gaat zal dan geen invloed hebben op de eindklant. Zeker als je kiest voor de verbouwgarantie van Bouwgarant.

Aannemer brancheorganisaties: Bouwend Nederland

De vereniging van bouwbedrijven en infrabedrijven is in 2004 ontstaan. Het is een fusie geweest van een groot aantal aannemer brancheorganisaties. Denk hierbij aan de AVBB, Bolegbo-vok, WRI, Vianed, vocBetonbouw en Bouwned. Bouwend Nederland kent 5000 leden en is daarmee ook de grootste werkgeversorganisatie in de bouwwereld. Bouwend Nederland behartigt als de aannemer brancheorganisaties de belangen van de aannemersbedrijven en andere aangesloten bedrijven. Denk hierbij aan het realiseren van een economisch en ook een maatschappelijk draagvlak.

Hoe weet je of een aannemersbedrijf is aangesloten bij een aannemer brancheorganisaties?

De meeste aannemersbedrijven zullen op hun websites of op hun brochures vermelden bij welke aannemer brancheorganisaties ze zijn aangesloten. Het zorgt immers voor meer zekerheid en bouwt vertrouwen op bij de eindklant.