Een aannemersbedrijf is een bedrijf dat bouwactiviteiten uitvoert en coördineert. De aannemer zorgt voor het uitvoeren van de activiteiten voor een specifieke prijs en termijn. De opdrachtgever kan afzonderlijk een architect inschakelen om de bouwtekening te maken. De aannemer zorgt dat wat er in de bouwtekening staat ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

De regels!

Een aannemer heeft vaak te maken met verschillende regels en wetten. Denk hierbij aan het bouwbesluit, de woningwet, bouwvergunningen en regels rondom arbeidsomstandigheden en milieu voorschriften.

Het personeel

Een aannemersbedrijf heeft verschillende soorten werknemers in dienst. Zo zijn er calculatoren, werkvoorbereiders, uitvoerders en projectleiders. Daarnaast zijn er natuurlijk de timmermannen, metselaars en opperlieden in dienst om het werk uit te voeren.

Waarvoor kun je een aannemer inschakelen?

Een aannemer kun je inhuren om een verbouwing te doen, een renovatie of een complete nieuwbouw. Ze kunnen complete huizen bouwen, garages en schuren. Ook is het mogelijk dat de aannemer zich richt op kantoorpanden en productiepanden.

Wat is belangrijk bij een aannemer?

Het belangrijkste bij het inhuren van een aannemersbedrijf is dat er kwaliteit wordt geleverd tegen een eerlijke prijs. Je wilt niet nu een verbouwing doen om na een paar jaar tegen problemen aan te lopen.

Vraag meerdere offertes aan!

Als je een verbouwing wilt laten doen dan is het goed om bij meerdere aannemersbedrijven een offerte aan te vragen. Op die manier kun je gaan vergelijken welke aannemer het beste is om jouw klus uit te voeren. Natuurlijk zal er een prijsverschil in de offerte zitten. Echter let er wel goed op waarom dit is. Mogelijk is de kwaliteit van het materiaal vele malen beter bij de ene aannemer ten opzichte van de andere?