Een aannemer inhuren is een slimme zet als je jouw woning wilt renoveren of verbouwen. Hieronder hebben we een aantal tips voor je als je een aannemersbedrijf gaat selecteren om de klus te klaren.

Aannemer tips: op goed vertrouwen

Het is natuurlijk van groot belang dat je elkaar goed vertrouwt. Je aannemer weet dat jij gaat betalen en jij dat hij een uitstekende klus gaat klaren. Het is echter verstandig om dit goede vertrouwen op papier te bezegelen. Zo voorkom je onduidelijkheden aan het einde en helderheid vooraf.

Een rechtsbijstandverzekering.

Hoewel het niet de bedoeling is dat er een vervelende situatie ontstaat, weet je dat natuurlijk nooit. Wees verstandig en sluit ruim voordat je een contract met een aannemer ondertekend een rechtsbijstandverzekering af. Mogelijke geschillen kunnen dan ondersteund worden met een juridisch advies.

Doe het wit of doe het niet!

Zwartwerken is in de regel goedkoper dan wanneer je alles netjes met een factuur doet. Weet echter dat wanneer er iets mis gaat je nergens je verhaal kunt doen. Ook heb je geen garantie.

Reken op een extra kosten

Het is goed om bij een offerte te rekenen op extra kosten. Reserveer vooraf op extra kosten, maar vertel het niet aan de aannemer dat je dit doet.

Controleer of de aannemer ook verzekerd is

Kijk of de aannemer is ingeschreven bij de kamer van koophandel. Controleer ook of de aannemer een aansprakelijkheidsverzekering heeft. Mocht er iets misgaan dan kun je je daarop beroepen.

Referenties!

Bezoek de referenties die je krijgt en ga zo mogelijk een gesprek aan met de vorige klanten van de aannemer. Zo krijg je een goed beeld van de werkwijze van het aannemersbedrijf.

De betaling!

Doe de volledige betaling pas als ook daadwerkelijk alles is afgerond. Als er nog gebreken zijn dan is het verstandig om een deel van de slotbetaling achter te houden.