Een aannemersbedrijf is ook na het opleveren van een project nog steeds aansprakelijk. Denk hierbij aan de garantie! Ook kunnen er na de oplevering zaken ontdekt worden welke niet goed waren afgewerkt. Natuurlijk zal een aannemer hier vele jaren later niet oren naar hebben. Toch zal binnen de garantieperiode naar een passende oplossing gezocht moeten worden. Een goed aannemersbedrijf zal het ook netjes oplossen. De aannemer aansprakelijkheid is dus niet afgelopen wanneer de bouw wordt opgeleverd.

Zichtbare en onzichtbare gebreken

De zichtbare gebreken in een woning vallen onder de aannemer aansprakelijkheid. De onzichtbare gebreken of verborgen gebreken kennen een wat grijzer gebied. Maak goede afspraken vooraf wie waarvoor aansprakelijk is om een weg uit dit grijze gebied te hebben. Laat het niet bij mondelinge afspraken, maar leg ze vast op papier.

Garantiefondsen

Het is goed om te kijken of de aannemer aansprakelijkheid ook verhaalt kan worden op een garantiefonds waar de aannemer bij is aangesloten. Mocht de aannemer failliet gaan dan kun je nog elders je kosten gaan verhalen.

Een aannemers aansprakelijkheid verzekering

Controleer ook of het aannemersbedrijf een aannemer aansprakelijkheid verzekering heeft. Zo is de aansprakelijkheid van de aannemer verzekerd. Er kan tijdens de bouw van alles misgaan. Als de aannemer een goede aansprakelijkheid verzekering heeft dan weet je zeker dat de kosten gedekt zijn.