Als je een aannemer in de arm gaat nemen om een verbouwing uit te laten voeren dan zal er ook sprake zijn van een aannemer aanbetaling. Het is natuurlijk normaal dat het aannemersbedrijf zeker wil weten dat er ook geld op de tafel komt. Ze zullen materialen aanschaffen en ook volop manuren in de bouw steken om je verbouwing te realiseren. Een zekerheid in de vorm van een aannemer aanbetaling is daarom te verwachten. Kijk er niet vreemd van op als de aannemer aanbetaling 20 tot 30 procent is van het totale bedrag van de verbouwing.

Hoe hoog is een aannemer aanbetaling?

Hoe hoog de aannemer aanbetaling is hangt sterk af van de werkzaamheden en de afspraken die je maakt. Soms zijn er makelaars die 50 procent van de totale aanneemsom voorruit willen ontvangen. Anderen rekenen 10 procent bij een kleine bouw met weinig materialen. Daarnaast zijn er nog weer andere aannemers welke 20 tot 30 procent rekenen. Als we kijken naar de regels welke verschillende keurmerken in de aannemersbranche hanteren dan is 20 tot 30 procent zeer aannemelijk.

Een goed vooronderzoek!

Voordat je de aannemer kiest en ook voordat je met hem in zee gaat is het belangrijk om het aannemersbedrijf door te lichten. Bij welke keurmerken is de aannemer aangesloten? Welke referenties zijn er waardoor het vertrouwen toeneemt? En heeft de aannemer ook een aansprakelijkheidsverzekering. Er zijn tal van redenen om de aannemer eens goed tegen het licht te houden. Ten eerste wil je natuurlijk een uitstekende verbouwing krijgen en daarnaast wil je ook niet dat de aannemer er met je geld vandoor gaat als je hem de aannemer aanbetaling overmaakt.