Het is goed om te kiezen voor een aanbouw als je meer ruimte in je huis wilt hebben. Een aanbouw betekent echter ook dat je hier geld aan uit zult moeten geven. Als je zelf handig bent dan kun je de aanbouw zelf bouwen. Je zal dan besparen op de loonkosten welke je aan de aannemer moet betalen. Dit is naast het materiaal de grootste kostenpost. Een aanbouw zelf bouwen kun je ook gedeeltelijk zelf doen. Laat het casco deel van de aanbouw plaatsen door een aannemer en doe vervolgens de rest zelf.

Waar moet je op letten?

Als je de aanbouw zelf bouwen gaat doen dan kun je ervoor kiezen om delen van de werkzaamheden toch te laten doen. Als er een bouwtekening nodig is, dan kan een architect dit voor je doen. Ook het storten van de fundering zou je uit kunnen besteden. Zeker als je heipalen moet laten plaatsen is dit iets wat je niet zelf moet doen. Daarnaast is het aanbrengen van de elektriciteit iets wat je beter kunt laten doen als je hier geen kaas van hebt gegeten. Ook de bouwaanvraag zal je zelf moeten doen als dit nodig is.

Een aanbouw met emotie!

Naast de kostenbesparing door de aanbouw zelf te bouwen zal je ook een aanbouw krijgen waar je jouw eigen hart en ziel in kunt leggen. Een aanbouw welke gebouwd is met je eigen bloed zweet en tranen. Een aanbouw waar je trots op kunt zijn! Naast de praktische voordelen zijn er dus ook emotionele elementen om nog meer te genieten van je nieuwe aanbouw.

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw