Kiezen voor een aanbouw betekent dat er binnenkort meer ruimte in de woning zal zijn. De keuken of de woonkamer zal een stuk groter zijn! Daardoor zal de waarde van de woning alleen maar toenemen. Het is echter een hele klus om de aanbouw te plaatsen. Het is belangrijk om de kosten goed te berekenen, te analyseren hoeveel vierkante meters je extra wilt hebben (ten kosten van de tuin) en door wie je de aanbouw laat maken. Ook is het vaak een zware klus om de kosten binnen te perken te houden om een voordelige aanbouw te realiseren.

Hoe krijg je een voordelige aanbouw?

Er zijn een aantal verschillende manieren om een voordelige aanbouw te krijgen. De eerste is om de aanbouw minder groot te maken dan je eigenlijk zou willen. Daarnaast kun je ook kiezen voor een mindere kwaliteit van de materialen. Een andere afwerking binnen en buiten kan er vaak voor zorgen dat je een voordelige aanbouw krijgt.

Beide opties kennen echter ook zo haar nadelen.

De laatste optie om een voordelige aanbouw te krijgen is door zelf een groot deel van de werkzaamheden te doen. Door bijvoorbeeld het bouwbedrijf alleen maar de casco aanbouw te laten plaatsen en zelf de afbouw te doen bespaar je op het dure uurloon van de vakmensen. Je zult dan geen twee linkerhanden moeten hebben natuurlijk.

Kies niet voor te voordelig!

Natuurlijk is het mogelijk om altijd een compromis te realiseren binnen de kwaliteit, de grootte en ook het aantal uren welke je zelf in de aanbouw zult moeten steken. Kies echter een compromis welke de kwaliteit van de aanbouw niet aantast. Op de lange termijn zal goedkoop dan duurkoop worden.

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw