Als je een aanbouw wilt maken bij je huis dan zal je een vergunning moeten hebben hiervoor. Een vergunning voor het bouwen van de aanbouw en eventueel ook voor andere zaken als een milieu vergunning of een toestemming als je in een monumentaal pand woont. Daarnaast kan het ook mogelijk zijn dat je een sloopvergunning nodig hebt.

Een aanbouw vergunning is noodzakelijk

Een aanbouw is een bouwwerk dat tegen een bestaande woning wordt gemaakt. Het staat in directe verbinding met de woning. Je kunt hierbij denken aan een garage of een berging. Het kan echter ook een aanbouw zijn van de keuken of de woonkamer.

Heb je een hoekwoning? Dan zal de aanbouw meer invloed hebben op de buurt. Men zal dan zorgvuldiger de aanvraag vergunning beoordelen. Daarom is men vaak ook flexibeler als de aanbouw aan de achter kant van de woning wordt geplaatst.

Wie doet de aanvraag voor alle vergunningen?

Als je een aannemer hebt ingeschakeld voor het hele proces om een aanbouw te maken dan zal de aannemer ook de verschillende vergunningen aanvragen. Plaats je de aanbouw zelf dan zal je zelf de aanvraag voor de verschillende vergunningen moeten doen.

Wanneer heb je geen aanbouw vergunning nodig?

In Nederland zijn er veel regels. Ook bij het bouwen. Gelukkig wordt het ons ook gemakkelijk gemaakt als de aanbouw niet dieper is dan 2,5 meter langs de hele breedte van de woning. Is de aanbouw langer dan moet je zorgen voor een aanbouw vergunning.

Als je twijfelt, kun je altijd naar de gemeente gaan om de juiste informatie te krijgen. Je weet dan dat je achteraf geen problemen krijgt met de aanbouw.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw