Een uitbouw is een extra bouwwerk dat tegen het bestaande huis aan wordt gebouwd. Vaak is er een open verbinding. Een goed voorbeeld is een garage, een serre, een uitbouw van de woonkamer of een serre. Als je meer ruimte wilt in je huis is het een ideale oplossing. Je hoeft niet te verhuizen omdat je een grotere woning wilt hebben. Met het plaatsen van een uitbouw bespaar je dus verhuiskosten.

Wanneer is een uitbouw verstandig?

Als je huis te klein is geworden en je hebt voldoende ruimte om een uitbouw te plaatsen, dan is dat een slimme zet. Waarom zou je de ruimte immers niet benutten als dat mogelijk is. Natuurlijk moet je wel rekening houden met je buren en de regels die gelden in ons land. In sommige gevallen moet je een bouwvergunning voor de uitbouw aanvragen. In andere ook niet.

Waar wil je de uitbouw plaatsen?

De uitbouw aan de voorkant of de achterkant van je huis? Een van de belangrijkste zaken van de aanbouw is waar hij komt. Komt de aanbouw aan de voorkant of de achterkant van je woning? En hoe groot wil je de uitbouw maken. Het plaatsen van een uitbouw aan de achterkant kent minder regels dan wanneer je deze aan de voorkant wilt plaatsen. Dan zal je namelijk een bouwvergunning moeten aanvragen.

Wie plaatst de uitbouw?

Vervolgens zal je moeten kijken welk klusbedrijf, aannemer of uitbouw specialist het beste de uitbouw kan plaatsen. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van het eindresultaat. Je zult immers vele jaren willen genieten van je nieuwe uitbouw.

Meer informatie:

Uitbouw-Info.nl

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw