De grootste voordelen van een aanbouw zijn de ruimte winst, het verhogen van het wooncomfort en de waardestijging van het huis. Er zijn echter ook enkele nadelen van een aanbouw. De aanbouw nadelen bespreken we graag met je. Op die manier heb je een compleet beeld van de effecten van een aanbouw.

Aanbouw nadelen: frustratie tijdens de bouw

De vele werkzaamheden, rommel en overlast van een aanbouw plaatsen is vaak een blokkade om niet te kiezen voor een aanbouw. Een aanbouw brengt in de praktijk veel overlast met zich mee, doordat de hele woning op zijn kop komt te staan. Voor veel mensen met een drukke agenda is dat vaak een probleem. Ook omdat ze ervoor moeten zorgen dat er iemand in huis is als de aanbouw wordt geplaatst. Naast de rommel en overlast is tijdgebrek dus ook een reden om niet te kiezen voor een aanbouw.

Een aanbouw kost te veel geld

Natuurlijk zal geld altijd als een van de aanbouw nadelen worden genoemd. En het klopt dat een aanbouw plaatsen veel geld kost. Het is echter vaak mogelijk om een hypotheek voor de aanbouw af te sluiten. Ook kan men ervoor kiezen om een deel van de werkzaamheden zelf te gaan doen. Hierdoor kunnen de kosten verlaagd worden. Een prefab aanbouw kiezen zorgt ook voor een vermindering van de kosten. Overleg met de aanbouw specialist hoe je een aanbouw kunt krijgen welke binnen je budget past. Als het niet lukt, dan zal je nog even door moeten sparen.

Bang dat de bouwaanvraag wordt afgewezen

Al het papierwerk om een aanbouw te realiseren is een nadeel voor veel mensen. Er moeten al verschillende investeringen gedaan worden voordat daadwerkelijk zeker is, dat je een aanbouw zal krijgen. De onzekerheid en de soms schijnbaar lange bureaucratische weg om een aanbouw te realiseren is een groot nadeel voor velen. Gelukkig kun je dit ook door de aanbouwspecialist laten doen.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw