Als je kiest voor een aanbouw dan zijn er verschillende aanbouw mogelijkheden. Je kunt op verschillende plaatsen in je huis een aanbouw maken. Ook kun je verschillende materialen gebruiken om de aanbouw te maken. Ook kun je kiezen voor een plat dak voor de aanbouw of een schuin dak. Laten we enkele aanbouw mogelijkheden bespreken.

Waar komt de aanbouw?

De aanbouw kun je aan de voorkant van je huis plaatsen om de kamer te vergroten. Ook aan de achterkant van je woning kun je de woonkamer ruimer maken. Misschien wil je de keuken wel een stuk ruimer maken om zo een woonkeuken te realiseren. Er zijn volop verschillende aanbouw mogelijkheden.

Een plat dak voor de aanbouw

Een aanbouw mogelijkheid is om te kiezen voor een plat dak. Het platte dak wordt gebouwd met een balklaag (houten), de beplating en de isolatie en dan de dakbedekking. Bij een aanbouw wordt vaak gekozen voor een plat dak.

Een andere aanbouw mogelijkheid: een schuin dak

De aanbouw kun je ook uitvoeren met een schuin dak. Het dak kun je afwerken met isolatie elementen, die al netjes zijn afgewerkt aan de binnenkant. Ze zijn mooi wit en ook glad. Aan de andere kant van de isolatie elementen worden planlatten geplaatst om vervolgens de dakpannen op te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor golfplaten, dakbedekking of stalen dakpanplaten. De aansluiting van de gevel en de dakbedekking wordt netjes afgewerkt met daklood. Zo voorkom je lekkages.

De afwerking van het plafond in de aanbouw

Aan de binnenkant van de aanbouw worden latten geplaatst om het plafond tegen te plaats. Vaak worden er gipsplaten geplaatst. Deze kun je afwerken met verf, stucwerk of bijvoorbeeld spachtelputz. Er zijn verschillende mogelijkheden. Onder het plafond wordt de elektriciteit netjes weggewerkt.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw