Wil je meer woonruimte krijgen? Dan kun je kiezen voor een aanbouw. Je krijgt vaak meer ruimte dan je had verwacht. Het is vaak de vraag hoeveel het totaal kost en ook hoe de aanbouw in zijn werk gaat. Graag bespreken we een aantal stappen welke je doorlopen zult als je een aanbouw laat plaatsen.

Een goede offerte!

Het begint allemaal bij het aanvragen van een offerte bij een bouwbedrijf of aanbouw specialist. Zorg dat je alles goed op papier hebt staan en er goede garantieregels zijn gemaakt. Zet je handtekening eronder, doe de aanbetaling en dan kan het beginnen.

Het bouwproces

Zorg dat de plek van de aanbouw mooi leeg is. De vakmensen kunnen dan direct aan de slag met het graven van een fundering. Hierna zullen ze de fundering storten samen met de vloer. De constructie zal hierna worden voorzien van binnenmuren. Ook het dak zal snel geplaatst worden om de aanbouw waterdicht te maken. Zo kan er minder vocht de woning in komen. Je kunt kiezen voor een plat dak, maar ook voor een hellend dak. Een hellend dak zal altijd zorgen voor een beter afvoer van het vocht.

De isolatie zal worden aangebracht bij de muren en het dak en vervolgens wordt de buitenmuur opgetrokken of het gevelmateriaal wordt aangebracht. Door te kiezen voor een goede isolatie wordt de warmte goed in de woning behouden.

De kozijnen en deuren zullen vervolgens hun plek krijgen in de aanbouw. Kies hiervoor niet voor normaal dubbel glas, maar voor HR++ glas. Op de lange termijn zal je de extra kosten weer terugverdienen.

De elektriciteit, tv verbindingen, gas en water zullen ook worden aangesloten op de aanbouw. Hierna ben je zo goed als klaar. De muren aan de binnenkant zullen nog worden afgewerkt en alles zal een mooi kleurtje krijgen.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw