Het is een verstandige zet om te kiezen voor een aanbouw als je meer ruimte wilt realiseren. Je woongenot zal omhoog gaan, net als de waarde van je woning. Om de woning te vergroten is het belangrijkste deel van de bouw de fundering. Zonder aanbouw fundering zal de aanbouw immers verzakken. De soort aanbouw fundering wordt bepaald door de opbouw grondslag, de draagkracht van de grond en het totale gewicht van de aanbouw.

De basis van je aanbouw!

De aanbouw fundering is de basis van een goede aanbouw. Afhankelijk van de ondergrond zal je eventueel heipalen moeten gebruiken om de aanbouw de juiste ondersteuning te bieden. Zorg voor een goede berekening van de aanbouw fundering. Je kunt erop gokken, dat de fundering het zal houden. De kosten om de fundering achteraf te repareren zullen vaak veel hoger zijn dan de extra kosten die je nu betaald.

Onderschat het belang van de aanbouw fundering niet!

Als er een nieuw huis wordt gebouwd dan wordt er veel tijd en aandacht besteed aan de fundering. Bij een aanbouw is het vaak een ondergeschoven kindje. Het gevolg is dat de aanbouw verzakt of scheuren in de muur krijgt. Het is natuurlijk niet vreemd. Je verheugt je op het extra ligt in de woning en de extra vierkante meters in je woonkamer of keuken. Vaak ben je al veel verder met je gedachten dan de fundering. Ook kan het budget meespelen om meer zaken boven de grond te realiseren dan eronder. Het is begrijpelijk, maar wel een risico voor de hele aanbouw.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw