Als je voor een aanbouw kiest dan moet je natuurlijk vooraf wel weten dat je aan het einde van de rit de rekening ook kunt betalen. Als je niet voldoende spaargeld op je rekening hebt staan dan zal je kunnen kijken naar een aanbouw financiering. Soms kan het zelfs interessant zijn om te kiezen voor een aanbouw financiering en je spaargeld op de rekening te laten staan. Als je spaargeld echter over het vrijgestelde bedrag in box 3 gaat dan is het beter om gebruik te maken van je spaargeld.

De aanbouw financiering in de vorm van een hypotheek

Je kunt kiezen voor een hypotheek om de aanbouw te financieren. Gezien de kosten van het afsluiten van een hypotheek is het verstandig om alleen voor een hypotheek te kiezen als de lening hoger is dan 25.000 euro. Je moet immers zorgen voor een taxatie, afsluitkosten betalen en naar de notaris gaan. Zorg voor een goede aflossing, zodat je de hypotheek niet te lang hebt. Het voordeel van een hypotheek is dat je de hypotheekrente kunt aftrekken van de inkomstenbelasting.

Een normale lening voor de aanbouw financiering

Je kunt ook een persoonlijke lening afsluiten om de aanbouw te financieren. Je betaalt dan een hogere rente, maar maakt een aanbouw wel mogelijk. Ook hier geld dat de rente van de inkomstenbelasting is af te trekken (mits het voor de eerste woning wordt gebruikt).

Sparen voor de aanbouw

Natuurlijk kun je besluiten om nog even door te sparen voor de aanbouw. Echter hoe langer je wacht, hoe minder snel je kunt genieten van de extra ruimte. Een combinatie van je spaargeld en een lening is natuurlijk ook mogelijk. En deze lening kun je dan snel gaan aflossen.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw