Een nieuwe aanbouw kan invloed hebben op de buren. Het is belangrijk om rekening te houden met je buren. Een goede buur is immers beter dan een verre vriend. Er zijn volop regels in ons land waar je rekening mee moet houden. Je moet rekening houden met de erfgrenzen en ook hoe je de aanbouw gaat bouwen.

Overleg het met de buren

Als je een aanbouw wilt plaatsen is het slim om met je buren te gaan overleggen. Veel problemen kun je voorkomen door met je buren je plannen te bespreken. In overleg is er vaak volop mogelijk. Buren hebben namelijk het recht om bezwaar te maken tegen je bouwplannen. In het Burgerlijk Wetboek is een deel burenrecht opgenomen. Hierin is opgenomen wat wel en niet is toegestaan. Denk hierbij aan regels over erfgrenzen en ook over de beplanting. Ook voor een aanbouw gelden deze regels. Het is er voor een bescherming van ons allemaal.

Vinden de buren de aanbouw geen probleem?

Als de buren akkoord gaan met je aanbouw dan is het verstandig om dit zwart op wit vast te leggen. Je kunt dan later hier niet meer over discussiëren. Het klinkt allemaal erg formeel. Het kan echter veel problemen in de toekomst voorkomen.

De erfgrens en de uitbouw

Als je een aanbouw kiest dan moet je er rekening mee houden dat deze minimaal 2 meter van de erfgrens afstaat. Het is goed om hier rekening mee te houden. De buren kunnen zich hier namelijk op beroepen en eisen dat de aanbouw wordt afgebroken. Dat moet je natuurlijk koste wat kost voorkomen!

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw