Een aanbouw bouwen is de laatste jaren steeds gemakkelijker geworden. Sinds 2010 is het namelijk mogelijk om een aanbouw te plaatsen zonder een omgevingsvergunning. Het geldt niet voor alle aanbouwen, maar wel voor veel aanbouwen in Nederland. Het is afhankelijk van het bestemmingsplan. De gemeente kan je vaak snel en goed informeren over welke vergunningen je nodig hebt om een aanbouw te plaatsen. Heb je geen vergunningen nodig om de aanbouw te bouwen, dan kun je direct starten met het plaatsen van je aanbouw. Anders zal je een bouwtekening moeten maken en een aanvraag indienen bij je gemeente.

Doe je het zelf of niet?

Als je een complexe aanbouw krijgt of als je twee linkerhanden hebt, dan kun je het beste een aanbouw laten maken door een aannemer. Natuurlijk kun je ook zelf de aanbouw plaatsen als je handig bent. Het voordeel is dat je dan een grote besparing realiseert. Het is trouwens ook mogelijk om de aannemer een deel van de aanbouw bouwen te laten doen. De rest van de aanbouw bouwen doe je dan zelf. Heel vaak wordt het casco deel van de aanbouw door de aannemer geplaatst en werkt de eigenaar de rest van de aanbouw af.

Koffie en bouwafval

Als je een aanbouw bouwen gaat dan is het belangrijk om te zorgen dat de rest van de woning mooi en netjes blijft. Plak de vloeren goed af waar de vakmannen vaak langslopen. Zorg tevens voor een goede manier om het bouwafval af te voeren. Zo houdt je de bouwplaats mooi schoon. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende koffie op de juiste tijd. De kleine dingen kunnen er voor zorgen dat de vakmannen met meer plezier de aanbouw plaatsen en ook topwerk afleveren.

Waarom een aannemer in je regio kiezen?

> Lokale bedrijven kunnen je goed van dienst zijn
> Korte reactietijd voor het geval er problemen met de aanbouw zijn
> Kleine lokale aannemers leveren vaak extra service
> Kom vrijblijvend in contact met specialisten door offertes op te vragen

Wat kost een aanbouw?

Aanbouw financiering
Voordelige aanbouw
Aanbouw kosten
Aanbouw prijzen
Aanbouw offertes

Bekijk ook deze pagina’s:

Aanbouw
Aanbouw bouwtijd
Aanbouw casco
Aanbouw garanties
Aanbouw houtskelet
Aanbouw keurmerken
Aanbouw kwaliteit
Aanbouw modellen
Aanbouw mogelijkheden
Aanbouw prefab
Voordelige aanbouw