Vocht kan door verschillende redenen doordringen in een woning. Regenwater wat langzaam door een lek naar binnenkomt, een te hoog grondwater pijl, te weinig ventilatie, lekkages of opkruipend vocht door de muren en fundering. Ook kunnen er vochtproblemen ontstaan doordat het via de kruipruimte onze woning in komt. Het kan zorgen voor schimmels, kromtrekkende plinten, behang dat van de muur valt en verf dat van de balken af bladert.

Vochtproblemen zijn slecht voor je gezondheid

Als je vochtproblemen in huis hebt dan zal dit ook gevolgen hebben voor je gezondheid. Je kunt last krijgen van een benauwd gevoel, hoofdpijn, hoesten, verkoudheid en ook vermoeidheid. Het vocht maakt je trouwens niet ziek, maar wel de schimmels en en mijten.

Hoe zijn vochtproblemen te voorkomen?

Er zijn verschillende manieren om vochtproblemen te voorkomen. Een goede ventilatie is ten eerste van groot belang. Hierdoor kan het vocht beter worden afgevoerd uit de woning. Een klein luchtrooster kan vaak al een wereld van verschil maken.

Een goede isolatie kan ook zorgen voor een bescherming van je huis. Het zal voorkomen dat vocht gemakkelijk de woning in kan komen.

Vochtproblemen goed oplossen

Als je last hebt van een lekkage dan is het belangrijk om deze zo snel als mogelijk op te lossen. Een vochtprobleem zal alleen maar erger worden. bij een lekkage zal je het lek moeten opsporen en dichten. Bij een vochtige kruipruimte zal je voor meer ventilatie moeten zorgen. Hetzelfde geldt als er vochtproblemen zijn in de keuken of in de badkamer.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Lekkages afdichten
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes