Heb je last van teveel vocht in een kast of kleine ruimte? Dan kun je een vochtvreter gebruiken om het vocht uit de ruimte weg te halen. Bison heeft de naam vochtvreter in het leven geroepen en ook geregistreerd.

Wat is een vochtvreter?

Een vochtvreter is een box met een chemische substantie erin welke condens en ook muffe luchtjes uit de woning haalt. Een vochtvreter helpt om de luchtvochtigheid omlaag te brengen en ook om de muffe geuren uit een kamer te verwijderen. Vooral voor kleine ruimtes met geen of zeer weinig ventilatie zijn de vochtvreters uitstekend te gebruiken. Je kunt het gebruiken in een kast, de kelder, een garage of andere kleine ruimte. Ook in een ruimte waar een wasdroger, wasmachine of aquarium staat is het goed om een vochtvreter te gebruiken.

Wat is de werking van een vochtvreter?

De vochtvreter is een bak met daarin korrels van calciumchloride. Dit is een stof welke te vergelijken is met keukenzout. Het trekt vocht aan en houdt het vocht ook vast. Calciumchloride is de beste stof hiervoor. Door de vorm van korrels ontstaat er een maximaal raakvlak met de condens eromheen.

In de vochtvreter zitten geen mechanische onderdelen. Ook is er geen elektriciteit nodig om de vochtvreter haar werk te laten doen. Hierdoor kan de vochtvreter zo goed en ook zo gemakkelijk haar werk doen in alle kleine ruimtes in je huis.

Het navullen van een vochtvreter

De meeste vochtvreters kun je gemakkelijk navullen. Als het mengsel is verzadigd met water is het mogelijk om het mengsel te vervangen. De verzadiging van het mengsel is afhankelijk van de luchtvochtigheid. Vaak kun je een vochtvreter een maand of drie gebruiken in een ruimte van 50 tot 60 kubieke meters.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Waardoor ontstaat het?
Condensatievocht
Damwandafdichting
Gevolgen vochtproblemen
Grondwater problemen
Kelderafdichting
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes