In ongeveer 20 procent van de huizen zal je lat hebben van vochtproblemen. Een te hoge luchtvochtigheid zal zorgen voor condens plekken, schimmelvorming en ongedierte in de woning. Ook een muffe lucht zal in de woning ontstaan. De woning met vochtproblemen zal last krijgen van zilvervisjes, huisstofmijten en pissebedden. In de ergere gevallen kan je ook last krijgen van ratten.

De belangrijkste oorzaken van vocht in je woning

Vooral optrekkend vocht is een probleem in de meeste woningen. Het grondwater trekt door de muren omhoog. Ook zal er water ontstaan in de kruipruimtes. Dit is een ideale plek voor ongedierte als pissebedden en andere insecten om zich te ontwikkelen. Ook voor ratten zal dit een ideale plek zijn om zich te huisvesten. Voorkom dat het vocht de muren in kan trekken door de muren te impregneren.

Onderzoek!

Onderzoek van de laatste jaren heeft aangetoond dat er een verband is tussen het ontstaan van allergieën en vocht in een woning. Er leven ook meer mensen met astma problemen in een oude woning welke vochtproblemen heeft.

Schimmels, huisstofmijten en zilvervisjes verspreiden allergenen. Mensen met last van astma zullen hierdoor meer last hebben in een vochtige woning van hun luchtwegen. Ook is gebleken dat vochtige woningen slecht zijn voor mensen met reumaklachten.

Zorg voor een droge woning!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de woning geen last heeft van vochtproblemen. Dit kan door een vakman in te schakelen om een analyse te maken van de woning. Hierna kunnen passende maatregelen getroffen worden om de woning droog en warm te houden.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Grondwater problemen
Kelderafdichting
Lekkages afdichten
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes