Als je last hebt van vochtproblemen in je huis dan is dat geen pretje. Misschien heb je last van schimmelplekken, behang dat naar beneden komt of vochtplekken in de muur. De gevolgen van teveel vocht in je huis kost je veel geld. Ook is een te vochtige woning erg slecht voor je gezondheid. Ook in de slaapkamer kan je last hebben van teveel vocht. Het is daarom goed om vochtbestrijding en overlast in de slaapkamer uit te voeren.

Hoe ontstaan vocht problemen in je slaapkamer?

De belangrijkste reden waarom je vochtproblemen in je slaapkamer hebt komt door een slechte ventilatie. Misschien zie je in de ochtend condens tegen het raam of zelfs een plasje water onder het raam? Dan is het tijd om hier wat aan te doen. Ook schimmelplekken en afbladerende verf zijn signalen dat de luchtvochtigheid te hoog is in de slaapkamer. Soms komt dit door een fout in het bouwproces, maar vaak simpelweg door een te slechte ventilatie. Laat een vakman het probleem goed vaststellen om het dan blijvend op te lossen. Ook lekkages in een dakkapel of in het dak kunnen een reden zijn van meer vocht in de slaapkamer.

Oplossingen om vochtproblemen in de slaapkamer te verhelpen

Je kunt meer ventilatieroosters aanbrengen in je huis. Soms is het mogelijk om dit in het kozijn te doen en soms ook in de gevel. Dit is natuurlijk bij iedere woning verschillend. Door meer ventilatiekanalen aan te brengen zal de vochtige lucht uit de slaapkamer verdwijnen. Het is niet alleen beter voor je huis, maar ook voor je gezondheid. Wil je direct een oplossing voor je vocht probleem? Dan kun je vochtvreters in je slaapkamer plaatsen. Vaak is het een tijdelijke oplossing welke het gewenste resultaat levert.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Overlast in de badkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes