Niets is vervelender dan om thuis te komen en te zien dat er een lekkage is. Een lekkage welke de hele keuken, slaapkamer of ander vertrek in je huis vol met water heeft gezet. Het is dan zaak om snel te handelen en de lekkages af te dichten. En om al het water op te ruimen.

Gelukkig zal een lekkage niet altijd een ravage achterlaten, zoals hier omschreven. Een lekkage werkt vaak sluimerend en zorgt voor vochtproblemen in het huis. Een lekkage hoeft ook niet altijd in het dak te zitten, maar kan ook in een muur of dakkapel voorkomen. Er zijn tal van verschillende soorten lekkages mogelijk.

Een lekkage zorgt voor een vochtige woning

Een vochtige woning zorgt voor tal van nadelen. Het belangrijkste nadeel is toch wel dat een vochtig huis slecht is voor je gezondheid. Je krijgt meer schimmels in je huis en nodigt ongedierte uit in je woning. Je zult meer last hebben van eczeem, een jeukerige huid, hoofdpijn en een grieperig gevoel. Het is dus belangrijk om dit te voorkomen door de lekkages af te dichten.

Een lekkage zorgt voor een afbraak van je woning

Als je last hebt van lekkage in je huis dan zullen de balken in je huis sneller gaan rotten, het behang naar beneden komen en het verf van de balken en muren bladeren. Uiteindelijk kan een lekkage en vochtproblemen de hele stabiliteit van je woning aantasten.

Vochtbestrijding lekkages duur?

Het is belangrijk om de lekkages te bestrijden. Vochtbestrijding is van groot belang om een droge woning te houden. De kosten van vochtbestrijding en het afdichten van lekkages zijn zeer verschillend. Het is afhankelijk van de plek waar de lekkage afgedicht moet worden.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes