Vochtproblemen in huis is iets wat bijzonder vervelend is. Het kan doorslaand vocht zijn, condensatievocht of opstijgende vocht. Vaak begint het vochtprobleem zonder dat je er wat van merkt. Een vochtprobleem wordt alleen maar erger en erger. Het vochtprobleem zal zichzelf niet oplossen en je zult dus maatregelen moeten treffen. Vaak kost het wat geld om een professional het vocht te bestrijden. Soms heb je geluk, dat de verzekering een bijdrage doet om het vochtprobleem te verhelpen.

Vochtbestrijding en verzekering gaan soms hand in hand.

Heb je twee rechterhanden? Dan kun je zelf kijken of je het vochtprobleem kunt verhelpen. Soms kan zelfs een goede ventilatie een oplossing bieden. Het vocht kan dan in ieder geval de woning uit om er geen schade aan te brengen. Ook kun je een beroep doen op de verzekering.

Een verzekering en vochtbestrijding?

Bij brand ontstaat er vaak waterschade. Er zal volop vocht in de woning zijn wat de meubels zal vernielen en ook de gordijnen en het tapijt. Schade die door een brandverzekering vergoed zal worden. Het is ook mogelijk dat je een lekkage in huis hebt en dan de plek moet opsporen. Ook de schade die ontstaat om het op te sporen wordt door de verzekering vergoed.

Achterstallig onderhoud

Een verzekeraar zal geen schade vergoeden als het om achterstallig onderhoud gaat. Veel verzekeraars dekken geen schade die langzaam is ontstaan. Het moet gaan om een calamiteit en niet een oorzaak, die voorkomen of beperkt had kunnen worden.

Informeer bij je verzekeringsagent wat er allemaal mogelijk is om een vergoeding te krijgen bij de verzekering als je vochtbestrijding gaat doen.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes