Opstijgend vocht is vocht wat uit de grond komt en door de muren, fundering en kruipruimte omhoog kruipt de woning in. De fundering en muren nemen het vocht op en geven het in de woning weer af. De muur is eigenlijk een soort spons aan het worden. Het wordt opstijgend vocht genoemd en soms ook optrekkend vocht. Het is in de woning snel te zien wanneer je hier last van hebt. Zo zal het behang loslaten, de plinten losgaan, er natte plekken op de muren zijn en ook problemen zijn met het schilderwerk. Als je opstijgend vocht in de woning hebt dan zal je hier zo snel als mogelijk een oplossing voor moeten zoeken. Vochtbestrijding opstijgend vocht is van groot belang om je woning te behouden.

Opstijgend vocht kost geld!

Als je last hebt van opstijgend of optrekkend vocht in je woning dan tast dit langzaam maar zeker je woning aan. Je isolatie zal ook veel slechter worden waardoor je energie rekening ook omhoog zal gaan. Je kunt wachten tot dit het geval is en je geconfronteerd wordt met tal van ander voordelen. Het beste kun je direct overgaan tot vochtbestrijding opstijgend vocht. Het zal namelijk alleen maar erger en erger worden. De muren kunnen zelfs zo vochtig worden dat het de stabiliteit van de woning in gevaar zal brengen.

Direct aan de slag!

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden om het opstijgende vocht te bestrijden. De vochtbestrijding opstijgend vocht wordt vooral gedaan door de fundering en de muren te impregneren. De muren worden waterdicht en zullen geen water meer opnemen. Daarnaast zijn er nog verschillende andere mogelijkheden om de woning beter tegen ons klimaat te beschermen. Denk hierbij aan gevelisolatie. Overleg met een vakman wat er allemaal mogelijk is om het vocht uit je woning te houden om er gezond en met veel plezier te wonen.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes