Voor veel mensen is het een zegen om een mooie kelder te hebben. Het is ideaal om er eten in op te slaan of andere zaken. Het is een extra opslagruimte welke lekker koel is. Voor sommige mensen is een kelder echter ook een vloek. De kelder begint te lekken of er komt veel vocht naar binnen. Het resultaat is dat er schimmels ontstaat en het een ideaal leefklimaat wordt voor bacteriën en ander ongedierte. Het is dan belangrijk om dit snel op te lossen. Kelderafdichting is dan een manier om de kelder weer vochtvrij te maken en te houden.

Een scheurtje?

Als je een betonnen kelder hebt dan komt het vaak voor dat er een scheurtje ontstaat. Ook gemetselde kelders kennen vochtproblemen. Het is dan belangrijk om de kelder goed af te dichten. Door de druk van het grondwater zal het vocht, het kleinste gaatje vinden om naar binnen te dringen.

Vochtproblemen in de kelder?

Als je geen goede kelderafdichting hebt dan zal je last krijgen van vochtproblemen. Het is belangrijk om de muren dan te impregneren. Ook het dichten van gaten en kieren is van groot belang. Op die manier houd je het water buiten de kelder.

Een droge kelder, een ware aanwinst van je huis

Als je een mooie en droge kelder hebt dan zal je daar volop van genieten. Bespaar dus niet op een goede kelderafdichting om hem mooi droog te houden.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Damwandafdichting
Gevolgen vochtproblemen
Lekkages afdichten
Overlast in de badkamer
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes