Een plek waar het vervelend is om vochtproblemen te hebben is natuurlijk de kelder. Het kan zijn dat het grondwater omhoog trekt in je kelder of dat het via het kelderraam naar binnen sijpelt. Vocht in huis is zeer slecht voor de woning en voor je gezondheid. De woning zal langzaam aftakelen en zelf zal je meer last van hoofdpijn, slijmvorming en eczeem kunnen krijgen. Het is natuurlijk vervelend en belangrijk om te zorgen dat het vochtprobleem snel opgelost is in de kelder. Vochtbestrijding in de kelder is van groot belang om een aangenaam woonklimaat in je huis te behouden.

Hoe ontstaat er vocht in de kelder?

In de kelder kun je vocht krijgen door onvoldoende ventilatie. Dit zal zorgen voor schimmels in je kelder en ook ongedierte. Daarnaast kun je vocht in de kelder hebben door een gesprongen waterleiding. Het is ook mogelijk om vochtbestrijding in de kelder te moeten doen doordat de muren niet waterdicht genoeg zijn en grondwater binnenkomt in de kelder. Vaak is dit het geval als je last hebt van teveel vocht in je kelder.

Het is belangrijk om dit vocht problemen snel en vakkundig aan te pakken om zo de schade beperkt te houden.

Vochtbestrijding in de kelder: hoe?

Start met het aanbrengen van een goede ventilatie in de kelder. Het is belangrijk om de vochtige lucht af te voeren. Als er een leiding is gesprongen dan moet je die natuurlijk gaan repareren.
Trekt er grondwater je kelder in doordat de muren niet voldoende waterdicht zijn? Impregneer de muren dan om de waterdichte werking te verbeteren. Het is verstandig om iedere tien tot vijftien jaren de muren te impregneren.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Vochtbestrijding doorslaand vocht
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Waardoor ontstaat het?
Condensatievocht
Damwandafdichting
Gevolgen vochtproblemen
Grondwater problemen
Kelderafdichting
Vochtbestrijder offertes