Een van de oorzaken van vocht in de woning is vocht dat door de gevel of door de fundering de woning intrekt. De gevel van een woning wordt de meeste dagen van het jaar blootgesteld aan koude en vooral aan regen. Slagregen, sneeuw, motregen en hagel komt terecht op de muur. De muren zullen langzaam het water opnemen en vol raken als een spons als ze niet beschermd zijn. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de muren waterafstotend zijn om zo het water niet op te nemen. Het impregneren van de muren maakt dit mogelijk. De muren zullen waterdicht worden en ervoor zorgen dat het water niet in de muren komt. Het behang zal dan gewoon op de muur blijven zitten en ook de verf zal niet van de balken af bladeren. Door het impregneren van de muur kun je je huis beter beschermen tegen het vocht.

Voorkom problemen door het impregneren van de muren

Een gevel impregneren zal veel problemen voorkomen. Door de gevel te of de muren te impregneren kan deze geen vocht meer opnemen. Ook vuil zal zich minder snel gaan hechten aan de muren. De gevel is droog en zal ook een veel grotere isolerende werking hebben voor je huis. je zult dus geld besparen op de stookkosten.

Hoe kun je een muur impregneren?

Het impregneren van een muur gebeurt door er een stof op aan te brengen. Dit kan met een hoge drukspuit gebeuren. De gevel zal mooi schoon worden. Het is verstandig om iedere tien jaar de gevel opnieuw te impregneren voor een goede waterafstotende werking.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Gevolgen vochtproblemen
Grondwater problemen
Kelderafdichting
Lekkages afdichten
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes