Eigenlijk verwacht je niet dat vochtproblemen ook vanuit de grond kunnen komen. Regen, wind en condens in de badkamer zien we vaak als onze vijanden om het huis droog te houden. Door teveel vocht in huis zal je woning schade ondervinden. Ook is teveel vocht in huis slecht voor je gezondheid. Je krijgt meer last van astma, eczeem en allergieën. Het is dus belangrijk om vochtproblemen en ook de grondwater problemen te bestrijden.

Hoe ontstaan grondwater problemen?

Door een slechte fundering of een muur welke vocht opneemt ontstaan er grondwater problemen. De huizen in Nederland zijn allemaal gebouwd op een fundering. Als deze niet goed waterdicht is dan trekt het grondwater ons huis in. De fundering en muren zullen als een spons gaan werken op het vocht. Het gevolg is dat het vochtgehalte in huis omhoog gaat, je de woning minder snel warm krijgt en het behang naar beneden zal komen. Het is belangrijk om vochtbestrijding grondwater problemen toe te passen om een aangename woning te houden.

Wat kun je doen aan vochtbestrijding grondwater problemen?

Als je fundering en muren nog niet geïmpregneerd zijn dan kun je dat het beste direct gaan doen. Door de muren te impregneren zal het geen water meer opnemen. De fundering wordt waterdicht en zal het vocht niet meer absorberen.

Daarnaast kun je ook de kruipruimte beter gaan isoleren. Je kunt op de vloer van de kruipruimte een laag schelpen aanbrengen. Natuurlijk zijn er ook andere isolatiematerialen om te zorgen dat het vocht niet meer je woning in komt.

Het resultaat van de vochtbestrijding grondwater zal een aangenamere woning zijn en ook een behoudt van je huis.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding betoninjectie
Vochtbestrijding verzekering
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes