Vochtoverlast kan tot vele nare en vervelende situaties leiden. Je huis zal er zeker zwaar onder te leiden hebben en ook je gezondheid. Vochtoverlast moet je direct bestrijden, voordat het uit de hand loopt en het ook steeds duurder wordt om het op te lossen.

Schimmels krijgen vrij spel

Zowel nieuwe als oude woningen kunnen last hebben van schimmelvorming. In Nederland heeft ongeveer een op de vijf huis last van schimmels in de woning. En schimmels houden van vocht. Vochtoverlast zal automatisch leiden tot schimmelvorming en zorgen voor een slecht leefklimaat in de woning. Ook zal het je gordijnen en meubels aantasten. Om nog maar te zwijgen hoe slecht schimmels zijn voor je gezondheid.

Vochtoverlast gevolgen: ongedierte

Pissebedden, torren, ringwormen en zelfs ratten houden van vocht. Ze voelen zich thuis in een vochtige omgeving. Als je een vochtige kruipruimte hebt dan nodig je ze uit in je woning. Vaak zal je dan een ongedierte bestrijdingsdienst in moeten schakelen om geen last meer te hebben van het ongedierte.

Vochtoverlast in je huis en een hoge energienota

Ook financieel zal je de gevolgen vochtoverlast merken. Je verliest isolatie kracht in je woning en je zult dat zien bij je energie nota. Het huis zal ook niet zo lekker warm aanvoelen als normaal. En het vreemde is dat het hoger zetten van de thermostaat niet vaak helpt hierbij. Zorg voor een goede isolatie om het vocht uit je woning te houden.

Je gezondheid en vochtoverlast

Door een ongezond leefklimaat en meer ongedierte en schimmels in huis zal je meer last krijgen van moeilijkheden om adem te halen, last van astma en reuma kunnen krijgen. Ook de kans op eczeem is hoger. Vaak wordt er ook geklaagd over meer hoofdpijn en een grieperig gevoel. Voorkom dit en zorg voor een lekkere droge woning en een gezond leefklimaat in je huis.

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Vochtbestrijding luchtvochtigheid
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Waardoor ontstaat het?
Damwandafdichting
Kelderafdichting
Lekkages afdichten
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder offertes