Muren worden in ons land volop blootgesteld aan water en wind. Het is niet te voorkomen dat er veel regen valt in ons land. Niemand zal er grip op krijgen. Zelfs bij de nieuwere woningen zien we vaak vochtproblemen. Echter bij de oude woning is het natuurlijk vaak een stuk erger. Deze zijn nog niet voorzien van de moderne isolatiematerialen van vandaag de dag. Doorslaand vocht is vaak een probleem. Door een slechte bescherming tegen vocht aan de buitenkant van de muren slaat het vocht door naar de binnenkant. Het gevolg is dat er vochtplekken ontstaan, de voegen loslaten, het behang naar beneden komt en er schimmel ontstaat. Ook het leefklimaat van de woning zal sterk afnemen. Vochtbestrijding doorslaand vocht is dus van groot belang.

Een oplossing voor vochtbestrijding doorslaand vocht

Als je last hebt van doorslaand vocht dan kun je kiezen voor verschillende oplossingen. Een daarvan is om te kiezen voor het impregneren van de muren. Door de muren en voegen te impregneren worden ze waterdicht en waterafstotend. Hierdoor zal de slagregen en ander vocht niet meer de woning intrekken. Een goede oplossing dus voor doorslaand vocht. Het impregneren van de muren is geen kostbare ingreep en zou je zelfs nog zelf kunnen doen.

De wat duurdere oplossing!

Een andere oplossing is om te kiezen voor gevelisolatie. Het is geen goedkope oplossing. Gevelisolatie zorgt echter voor meerdere oplossingen dan slechts vochtbestrijding doorslaand vocht. Het zal de hele gevel vernieuwen en dus zorgen voor een waardevermeerdering van het huis. Ook krijg je een betere isolatie van je huis waardoor je stookkosten omlaag zullen gaan. Er zijn verschillende oplossingen voor doorslaand vocht!

Heb je de volgende pagina’s al bekeken?

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding opstijgend vocht
Waardoor ontstaat het?
Condensatievocht
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes