Vocht komt op vele manieren ons huis binnen. Een lekkage in het dak is misschien iets waar je direct aan denkt of de regen als een raam openstaat. Door condensvorming ontstaat er echter ook veel vocht in ons huis. Denk aan het kookvocht in de keuken, de condens die ontstaat als je doucht en ook de condens welke we uitademen. Vocht in al haar vormen is een ware vijand van ons huis. Vochtbestrijding condensatievocht is daarom een goede maatregel. Een maatregel om langer van je huis te genieten en een maatregel om in een gezondere woning te leven.

Hoe ontstaat condensatievocht?

Ieder mens beweegt, ademt en zweet. Mensen geven net als dieren en planten in je huis vocht af. Het is een natuurlijk proces. Een mens verliest iedere dag met gemak een liter water. Daarnaast doen we de was in huis, koken we en gaan we in bad. Als er geen goede of niet volop ventilatie in huis is dan zal dit vocht neerslaan op koude oppervlaktes. Dit zal vooral gebeuren als er geen goede isolatie is aangebracht in het huis. Hierdoor ontstaan er sneller schimmels in huis.

Vochtbestrijding condensatievocht: hoe?

Het belangrijkste is om vocht uit je woning te houden. Een goed geïsoleerd dak en muren zorgen in de eerste instantie voor het beschermen van je huis tegen koude, regen en vocht. Ook is het belangrijk om de kelder en kruipruimte goed te isoleren. Daarnaast zal condensatievocht afnemen als je zorgt voor een goede ventilatie. Zorg dat je een mechanische ventilatie hebt in je badkamer en een goedwerkende afzuigkap in je keuken. Het zal zorgen voor een drogere woning welke sneller warm wordt! Je totale woongenot zal omhoog gaan als het vochtgehalte op pijl is in je huis.

Vochtbestrijding algemeen
Vochtbestrijding voordelen
Grondstabilisatie
Impregneren van de muren
Vochtvreter
Kelderafdichting
Lekkages afdichten
Overlast in de badkamer
Overlast in de slaapkamer
Gezondheidsklachten
Vochtbestrijding kosten
Vochtbestrijder inschakelen
Vochtbestrijder offertes