Als je een houten trap hebt en je hebt deze voorzien van verf dan zal je na een paar jaar deze opnieuw moeten gaan verven. Een trap verven is geen ingrijpende klus en kan ervoor zorgen dat je hele woning er weer een stuk mooier uit zal komen te zien. Je kunt natuurlijk de trap zelf verven en je kunt het trap verven uitbesteden aan een schilder of andere vakman. Vaak kun je het verschil duidelijk zien en is het slimmer om er een vakman bij te halen. Graag bespreken we enkele stappen welke je moet doorlopen om je trap te verven.

De stappen van het trap verven

Je begint bij het trap verven natuurlijk bij het uitkiezen van de verf. Kies de juiste kleur. Kies ook de juiste kwaliteit verf om een mooie trap te krijgen. Daarna moet je de trap gaan voorbereiden voor het verven. Je moet de oude laag eraf gaan schuren en het geheel mooi glad maken voor de nieuwe laag verf. Dit kun je doen door het juiste schuurpapier te gebruiken. Hierna maak je alles mooi stofvrij en ook vetvrij, waarna je de trap kunt gaan verven. Het beste is om meerdere dunne lagen aan te brengen voor een sterk eindresultaat. Als je hiermee klaar bent kun je er nog voor kiezen om een sterke laklaag op de verf aan te brengen. Je zult dan optimaal kunnen genieten van je nieuwe trap!

Wil je de trap laten verven?

Dan willen we je adviseren om meerdere offertes op te vragen. Meerdere offertes om een goede prijs te krijgen en ook om de juiste vakman te selecteren om de trap te verven.

Vergelijk de prijzen

Wat kost het om een schildersbedrijf voor jouw klus in te huren? Vraag nu gratis en vrijblijvende offertes op maat op. En vergelijk het aanbod in jouw regio.